Igen. Megint hétfő. Megint egy újabb hét. Ha már így alakult, turbózzuk fel a napot ezzel a vidám zabkásával!
Kókuszchips, málna, barack, pufi amaránt… és még finom is. Hát kell ennél több? 🙂
Amire szükséged lesz:
- 40 g zabpehely [én nagy szeműt használtam]
- 1,5 dl víz
- 1-2 tk. kókuszreszelék
- 10 g csokis fehérje [elhagyható, az íz kedvéért helyettesítheted 1 csapott tk. cukrozatlan kakaóporral, vagy 1-2 kocka étcsokival]
- 2-3 tk hántolt sótlan napraforgómag
- [ha édesebben szereted, nyomathatsz bele mézet, agavé szirupot, vagy más édesítőszert]
- a tetejére málna, barack, kókuszchips, puffasztott amaránt
A zabpelyhet aranybarnára pirítjuk [de csak óvatosan, mert hamar megég!], majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket, valamint a fehérjét / étcsokit, és a napraforgómagot. Rendszeres kevergetés mellett alacsony lángon ízlés szerinti sűrűségűre főzzük [nálam 1-2 perc], majd kiöntjük egy tálkába.
Ízlés szerint díszítjük a gyümölcsökkel, kókuszchipssel és az amaránttal.
[Természetesen más gyümivel is működik. 🙂 ]
Egyszerű. Gyors. Finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: