v e k k e r

Málnás barackos zabkása


Igen. Megint hétfő. Megint egy újabb hét. Ha már így alakult, turbózzuk fel a napot ezzel a vidám zabkásával!
Kókuszchips, málna, barack, pufi amaránt… és még finom is. Hát kell ennél több? 🙂

Amire szükséged lesz:

  • 40 g zabpehely [én nagy szeműt használtam]
  • 1,5 dl víz
  • 1-2 tk. kókuszreszelék
  • 10 g csokis fehérje [elhagyható, az íz kedvéért helyettesítheted 1 csapott tk. cukrozatlan kakaóporral, vagy 1-2 kocka étcsokival]
  • 2-3 tk hántolt sótlan napraforgómag
  • [ha édesebben szereted, nyomathatsz bele mézet, agavé szirupot, vagy más édesítőszert]
  • a tetejére málna, barack, kókuszchips, puffasztott amaránt

 

A zabpelyhet aranybarnára pirítjuk [de csak óvatosan, mert hamar megég!], majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket, valamint a fehérjét / étcsokit, és a napraforgómagot. Rendszeres kevergetés mellett alacsony lángon ízlés szerinti sűrűségűre főzzük [nálam 1-2 perc], majd kiöntjük egy tálkába.
Ízlés szerint díszítjük a gyümölcsökkel, kókuszchipssel és az amaránttal.
[Természetesen más gyümivel is működik. 🙂 ]

Egyszerű. Gyors. Finom.

[ lesd meg facebookon is ]

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!