v e k k e r

Feta sajtos zöldséges lepény

Ez a recept egy barátnőmtől származik, amelyet bármilyen összejövetelre pikk-pakk elkészíthetünk – csak egy baj van vele: muszáj egyszerre több adagot is sütni, ugyanis marha gyorsan elkapkodják a ropogós és mégis szaftos lepénykéket. :]

 

A hozzávalók
▪ 2 csomag leveles tészta [én a Lidl-ben kapható verziót használtam, ami fagyasztott, téglalap alakú]
▪ 2 tubus sajtkrém
▪ feta sajt
▪ paradicsom
▪ olivabogyó
▪ a tetejére bármilyen sajt ami reszelhető

 

A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük mindkettőt 1-1 tubus kenhető sajttal, megszórjuk a karikákra vágott paradicsommal és az olivabogyóval, valamint az apróbb kockákra vágott feta sajttal is. Reszelünk rá sajtot és 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tetején egy kicsit megpirul a sajt. Tetszés szerint felszeleteljük és már haraphatjuk is!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!