Aki szereti a túrórudit, annak kötelező elkészíteni ezt a sütés nélküli finomságot, itt ugyanis tortában kapjuk vissza a finom édességet. :]
Hamar elkészíthető, nem kell bekapcsolnunk hozzá a sütőt sem, és azok is egészen nyugodtan nekiállhatnak, akik amúgy nem gondolják magukról, hogy nagy cukrásztudománnyal áldotta volna meg őket az ég. Mondhatni… elronthatatlan!
Hozzávalók az alaphoz
▪250 g darált keksz
▪120 g vaj
▪3 ek cukor
▪150 ml tej
▪2 ek cukrozatlan kakaópor [legalább 20-22%-os kakaóvaj tartalommal]
▪1 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók a krémhez
▪5,5 dl tej
▪6 púpozott ek búzadara
▪250 g túró
▪1 citrom héja [kezeletlen héjú]
▪3-4 ek cukor [ízlés szerint]
A tortaalap hozzávalóit összekeverjük a tálban, majd egy sütőpapírból pont akkora kört vágunk ki, amekkora a kapcsos tortaformánk alja, és beleegyengetjük az elkészült masszát.
A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a cukrot is, majd kihűtjük. Ezt követően a túrót gépi robotgéppel belekeverjük a tejbegrízbe és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük, és a tésztára simítjuk.
Lehetőség szerint egy éjszakát hűtőben pihentetjük, másnap szeleteljük. :]
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: