Teljesen rá vagyok függve a túrópalacsintára. 😀 Elkészítettem már natúr, kakaós és kókuszos verzióban is, most pedig egy citromos-mákos változatban sütöttem meg ezeket a kis cukiságokat. 🙂
Én leginkább mézzel, vanília öntettel vagy savanykásabb lekvárra (pl. szeder, áfonya) ajánlom.
Hozzávalók [kb. 16 darabhoz]
▪2 tojás
▪1 dl tej
▪12,5 dkg túró [félzsírost használtam]
▪12,5 dkg zabliszt
▪1 kevés sütőpor
▪1 kezeletlen héjú citrom reszelt héja és leve
▪1 ek darált mák
▪2 csomag vaníliás cukor
▪1 csipet só
A tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a tejjel, valamint az előzetesen villával kicsit áttört túróval, majd hozzáadjuk a zablisztet, a sütőport, a citrom héját és levét, valamint a mákot.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként, óóóóvatosan hozzákeverjük a masszához.
Egy palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, és evőkanállal adagoljuk a kis palacsintákat. [Nálam egy palacsinta két evőkanálnyi adagból sült ki.]
Nem kell sokáig várni, amint kapott egy kis aranybarna színt, már fordíthatjuk is a másik oldalára. Hűtőben nyugodtan tárolhatjuk, így pár napra előre meg is van a reggelink! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: