A zabkását nem igaz, hogy meg lehet unni. Csak tudni kell jól variálni az összetevőket, így nap mint nap más ízkombinációkat fedezhetünk fel. Mint például most ezt a nagyon gyümölcsös kását. :]
- 40 g zabpehely [én nagy szeműt használtam]
- 1,5 dl víz
- 1-2 tk. kókuszreszelék
- 10 g csokis fehérje [elhagyható, az íz kedvéért helyettesítheted 1 csapott tk. cukrozatlan kakaóporral, vagy 1-2 kocka étcsokival]
- egy marék sótlan mogyoró
- [ha édesebben szereted, nyomathatsz bele mézet, agavé szirupot, vagy más édesítőszert]
- a tetejére szeder, nektarin, banán
A zabpelyhet aranybarnára pirítjuk [de csak óvatosan, mert hamar megég!], majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket, valamint a fehérjét / étcsokit, és a sótlan mogyorót. Pár percig időnként megkeverve lassú tűzön a kívánt állagúra főzzük, majd egy tálkába kiöntve gyümölcsökkel díszítjük a tetejét.
Jó étvágyat! :]
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: