v e k k e r

Szedres nektarinos zabkása

 

A zabkását nem igaz, hogy meg lehet unni. Csak tudni kell jól variálni az összetevőket, így nap mint nap más ízkombinációkat fedezhetünk fel. Mint például most ezt a nagyon gyümölcsös kását. :]

  • 40 g zabpehely [én nagy szeműt használtam]
  • 1,5 dl víz
  • 1-2 tk. kókuszreszelék
  • 10 g csokis fehérje [elhagyható, az íz kedvéért helyettesítheted 1 csapott tk. cukrozatlan kakaóporral, vagy 1-2 kocka étcsokival]
  • egy marék sótlan mogyoró
  • [ha édesebben szereted, nyomathatsz bele mézet, agavé szirupot, vagy más édesítőszert]
  • a tetejére szeder, nektarin, banán

 

A zabpelyhet aranybarnára pirítjuk [de csak óvatosan, mert hamar megég!], majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket, valamint a fehérjét / étcsokit, és a sótlan mogyorót. Pár percig időnként megkeverve lassú tűzön a kívánt állagúra főzzük, majd egy tálkába kiöntve gyümölcsökkel díszítjük a tetejét.

Jó étvágyat! :]

lesd meg facebookon is ]

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!