Oly csodás.. hát most mondja valaki, hogy nem harapna bele ebbe az istenien puha, a túrótól krémes és lágy tésztájú kuglófba? :]
Mivel vasárnap van, kényeztessük magunkat akár reggelire, akár napközben egy kis desszerttel!
Az összetevők hasonló mennyisége miatt a második-harmadik sütésre már fejből menni fog a recept :]
A hozzávalók:
▪25 dkg vaj
▪25 dkg túró
▪25 dkg liszt
▪15 dkg cukor
▪2 db tojás
▪1 csomag sütőpor
▪1 púpos ek. cukrozatlan kakaó
▪1 citrom reszelt héja
▪egy vaníliarúd kikapart magja
▪sütőrum vagy rumaroma [bátrabbaknak rendes rum]
▪só
Első lépésként a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat is. Ezt követően mehet az előzetesen villával összetört túró, egy csipet só, majd kisebb adagokban a sütőporral és a kakaóval elkevert liszt. Végül ízesítésként keverjük bele a reszelt citromhéjat, egy vaníliarúd kikapart magját és a rumot.
Egy kuglófsütő formát kivajazunk + kilisztezünk, majd a forma háromnegyedéig megtöltjük a masszával.
160-180 fokon kb. 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Várjuk meg míg kihűl a kuglófunk a formában, majd szépen borítsuk ki egy tálra.
Ha szeretnénk, megszórhatjuk a tetejét porcukorral, vagy akár ráönthetünk egy kis olvasztott csokit is! :]
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: