Ha van otthon pár nyomi banán, amik már elég barnák és puhák, akkor az egyik legjobb ami történhet velük, ha kenyeret sütünk belőlük. :] Ami kell hozzá:
▪2 nagyobb tojás
▪25 dkg liszt [a fele lehet teljes kiőrlésű vagy zabliszt]
▪10 dkg nádcukor
▪10 dkg olvasztott vaj
▪2 vagy 3 érett banán [attól függ mekkorák]
▪2-3 ek. cukrozatlan kakaó
▪2 nagy marék durvára vágott dió
▪3 dkg durvára vágott étcsoki
▪1 csomag sütőpor
▪csipet só
▪fahéj [ízlés szerint]
▪rum [opcionális, de szerintem kell bele egy pici]
A tojásokat verd fel a cukorral [ha rejtőzik vaníliás cukor a szekrényben, akkor azt is hozzácsaphatod], majd add hozzá a felmelegített vajat, a villával összenyomkodott banánokat, majd kisebb adagokban a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
Ízesítésként adj hozzá fahéjat, egy csipet sót, rumot, durvára vágott étcsokit és diót. Akkor jó, ha olyan állaga van mint egy sűrű főzeléknek.
Egy püspökkenyér formát bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a keveréket.
Mivel elég lassan fog megsülni a kenyerünk, a tetejére lazán tegyél egy sütőpapírt, és így süsd 170-180 fokos sütőben 45-60 percig. Az utolsó 5 percben vedd le a sütőpapírt a tetejéről.
Mielőtt kiveszed a formából, hagyd hűlni kicsit, nehogy szétessen.
Eheted hidegen, melegen, vagy felszeletelve le is lehet fagyasztani. :]
Ha tetszett, nézd meg a facebook oldalamat is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: