Csodásan illatosra sikerültek ezek a fahéjas ropogós kekszek. :]
Nagyon gyorsan összedobható, nem kell órákat a konyhában állni hozzá, mindennel együtt kb. fél óra!
A hozzávalók:
▪25 dkg liszt
▪8 dkg cukor
▪1 tk sütőpor
▪12 dkg vaj
▪2 ek méz
▪1 egész tojás
▪csipet só
▪1 csapott ek őrölt fahéj
▪[ha van otthon, mehet bele egy kis őrölt csillagánizs is]
▪egy fél vaniliarúd kikapart magja [vagy 1 tk vanilia aroma]
A szobahőmérsékletű, puha vajat felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet. Ezt követően már kézzel kell dolgoznunk, mehet bele a liszt, a sütőpor, a só, és az “ízesítések”.
Dió nagyságú golyókat formázunk, és egy tepsibe rakosgatjuk őket. Nem kell túl messze egymástól, mert nem fognak annyira elterülni. Egy villával lelapogatjuk a golyókat, majd 180 fokon kb. 10-13 percet sütjük – vigyázzunk nehogy megégjen az alja – amikor kész, már érezni lehet a finom illatokat! :]
Teljes kihűlést követően egy jól záródó dobozban akár egy hétig is eláll – bár addigra bőven el fog fogyni!
Ha tetszett, nézd meg a facebook oldalamat is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: