v e k k e r

Nagyon magos granola

 

Na jó. Igazából müzliszeletnek indult, bevallom. Van, hogy nem úgy sül ki a dolog, ahogy elterveztem, de akkor út közben módosítok kicsit – ebben az esetben például lett egy jó kis granolám. :]

Hozzávalók a granolához
▪1 csésze nagyszemű zabpehely
▪fél csésze hántolt sótlan tökmag
▪fél csésze hántolt sótlan napraforgómag
▪1/3 csésze szezámmag
▪3 ek chia mag
▪1 csipet só
▪1 ek növényi olaj
▪3 ek méz
▪2 tk mogyoróvaj
▪1 tk vaníliaaroma

Az összes hozzávalót egy tálba öntjük, alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk. Addig sütjük 160-180 fokon, amíg elkezd szép, aranybarna színt kapni, majd átforgatjuk a szemeket, hogy egyenletesen barnuljanak. Figyeljünk rá, nehogy megégjenek!
Ha kész, várjuk meg míg kihűl, majd egy jól záródó dobozban tároljuk.
Joghurtba, tejbe, vagy csak magában is nagyon finom ropogtatnivaló. :]

 

[lesd meg facebookon is]

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!