Mivel itt az ősz, szilva szezon, meg ilyenek, eszembe jutott, hogy ki kéne próbálni aszalt szilvával is az energiagolyós történetet. Az elkészítése nagyon könnyű, mondom is a hozzávalókat:
▪kb. 15 dkg sótlan mogyoró
▪10 dkg aszalt szilva
▪1 dl kávé
▪1 ek rum
▪fahéj
▪a hempergetéshez puffasztott amaránt
Az aszalt szilvát kb. fél órára rumos kávéba áztatjuk, majd leöntjük róla a folyadék többségét, majd egy botmixer segítségével pürésítjük és hozzákeverjük az előzetesen ledarált mogyorót. Ha szükséges, még öntünk hozzá kávét vagy vizet. Ízlés szerint adunk hozzá fahéjat, majd a masszából kis golyókat formázunk, és meghempergetjük puffasztott amarántban. [Ha szeretnénk még gyorsabban elkészíteni, a botmixer helyett használhatunk késes robotgépet is.]
Jó étvágyat! :]
Kedves Edit!
A kérdés teljesen jogos, lemaradt a lényeg [mindjárt javítom is!].
Szóval a beáztatott szilván hagyunk egy nagyon kevés vizet/kávét/rumot – éppen amit – és ha már átpuhult, akkor egy botmixerrel könnyedén pürét tudunk varázsolni belőle. :]
Köszönöm az észrevételt, remélem ízleni fog!
Jó ünneplést kívánok!
Dóra
Kedves Címzett!
Én is vadászom a jó és egészséges recepteket, sokat le is tesztelek.
Mostani kérdésem lenne: hogyan/miből lesz a massza?
(talán ha darabolom/darálom/ pépesítem az aszalt szilvát?)
Csak pontosítás kedvéért, amúgy tetszik a a recept, ki is szeretném a hétvégén próbálni. Születésnapom lesz.
Köszönettel Edit