v e k k e r

Rumos kávéban ázott aszalt szilvás golyók

Mivel itt az ősz, szilva szezon, meg ilyenek, eszembe jutott, hogy ki kéne próbálni aszalt szilvával is az energiagolyós történetet. Az elkészítése nagyon könnyű, mondom is a hozzávalókat:

▪kb. 15 dkg sótlan mogyoró
▪10 dkg aszalt szilva
▪1 dl kávé
▪1 ek rum
▪fahéj
▪a hempergetéshez puffasztott amaránt

Az aszalt szilvát kb. fél órára rumos kávéba áztatjuk, majd leöntjük róla a folyadék többségét, majd egy botmixer segítségével pürésítjük és hozzákeverjük az előzetesen ledarált mogyorót. Ha szükséges, még öntünk hozzá kávét vagy vizet. Ízlés szerint adunk hozzá fahéjat, majd a masszából kis golyókat formázunk, és meghempergetjük puffasztott amarántban. [Ha szeretnénk még gyorsabban elkészíteni, a botmixer helyett használhatunk késes robotgépet is.]
Jó étvágyat! :]

 


[lesd meg facebookon is]

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dóra says:

    Kedves Edit!

    A kérdés teljesen jogos, lemaradt a lényeg [mindjárt javítom is!].
    Szóval a beáztatott szilván hagyunk egy nagyon kevés vizet/kávét/rumot – éppen amit – és ha már átpuhult, akkor egy botmixerrel könnyedén pürét tudunk varázsolni belőle. :]

    Köszönöm az észrevételt, remélem ízleni fog!
    Jó ünneplést kívánok!

    Dóra

  2. Edit Bitter says:

    Kedves Címzett!

    Én is vadászom a jó és egészséges recepteket, sokat le is tesztelek.
    Mostani kérdésem lenne: hogyan/miből lesz a massza?
    (talán ha darabolom/darálom/ pépesítem az aszalt szilvát?)
    Csak pontosítás kedvéért, amúgy tetszik a a recept, ki is szeretném a hétvégén próbálni. Születésnapom lesz.
    Köszönettel Edit


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!