v e k k e r

Gyömbéres amarántos keksz aszalt vörösáfonyával

Skacok. Ez aztán a bűn nélküli bűnbeesés. Hát nincs benne cukor! Na jó.. van.. az aszalt áfonyában. Meg az almában. (Meg abban a kevés juharszirupban is, amit belecsempésztem – de ezen kívül nincs! 😀 ) Mondom mi kell hozzá:

▪80 g zabpehelyliszt
▪30 g puffasztott amaránt
▪1 tojás
▪1 alma [én goldent használtam] lereszelve
▪30 g aszalt vörösáfonya
▪1 tk sütőpor
▪1 csipet só
▪1 tk gyömbérpor
▪1 tk juharszirup
▪fahéj

Az összes hozzávalót összekeverjük egy arra alkalmas tálkában, majd egy evőkanál segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk [ebből az adagból nekem 7 db kekszi lett]. A halmokat egy vizezett kanál hátuljával kicsit szétlapogatjuk, majd 180 fokon 15-18 percig sütjük – amíg meg nem pirul kicsit.


Ha tetszett a recept, less meg facebookon is! :]

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!