v e k k e r

Rozmaringos nektarinos morzsapite

Még kapni a boltokban nektarint, gondoltam egy picit visszanyúlok a napsütötte ízekre, így esett a választás erre a receptre. A recept a Fördős Zé magazin nyári kiadásából származik [2017/1. szám].   Próbáljátok ki. Megéri ;]


Hozzávalók a tésztához:
▪25 dkg liszt
▪15 dkg hideg, felkockázott vaj
▪4 dkg cukor
▪40 g hideg víz

Hozzávalók a morzsához:
▪6 dkg hideg vaj
▪4 dkg barna cukor
▪6 dkg liszt
▪6 dkg durvára vágott mandula

A barackos töltelékhez:
▪50 dkg nektarin
▪6 dkg cukor
▪1,5 tk őrölt rozmaring

 

A tésztához robotgéppel a vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a vizet és homogén tésztává dolgozzuk. Folpackba tekerjük, 30 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, a piteformába egyengetjük és 180 fokon légkeveréses funkción alufóliával letakarva, nehezékkel (bab, lencse, stb.) 10 percig “vakon” sütjük, majd fólia nélkül további 10 percig.
A morzsához kimérünk mindent egy tálba és az ujjbegyeinkkel összemorzsoljuk a hozzávalókat.
Egy serpenyőbe tesszük a kockákra darabolt nektarint, cukrot és őrölt rozmaringot, majd a cukor elolvadásáig főzzük.
A tölteléket az elősütött pitetésztára öntjük, és elegyengetjük a tetején a morzsát. 25 perc alatt készre sütjük.

Szobahőmérsékleten 2 napig áll el, érdemes befalni – bár ezzel nem lesz gond! :]

 

Less meg facebookon is! :]

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!