v e k k e r

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ez a keksz úgy ropog, ahogy kell. Finom kókuszillat lengte be a lakást miközben sült, felkészítve az ízlelőbimbóinkat a kóstolásra. :]
Az elkészítése sem ördöngősség, ebből a mennyiségből nekem 24 darab kekszem lett.

 

Hozzávalók
▪20 dkg zabpehely
▪15 dkg vaj
▪13 dkg cukor
▪5 dkg darált mandula (vagy dió, mogyoró)
▪5 dkg kókuszreszelék
▪1 db tojás
▪1 ek juharszirup
▪1 tk sütőpor
▪1 tk mandulaaroma

 

A cukrot kikeverjük a puha vajjal, a mandulaaromával és a tojással, majd alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval  is. A tésztát folpackba csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
A hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat “szakítunk” a tésztából és a nedves tenyerünk között ellapogatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, lehetőleg kicsit távolabb egymástól.
Addig sütjük őket, amikor már kicsit aranyszínűek a széleik. Fémdobozban tárolva 1-2 hétig is eláll.

Ha tetszett a recept, less meg facebookon is! :]

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!