v e k k e r

Linzermánia

 

Linzer-linzer-linzer! Ha van aprósütemény, amiért odavagyok, na akkor ez AZ! Ráadásul ebben a verzióban a fehér lisztet lecseréltem zabpehelylisztre, az élvezeti értékéből azonban cseppet sem veszített. Omlós, puha, ellenállhatatlan.


Hozzávalók [kb. 12 darabhoz]
▪ 80 g  puha vaj
▪ 120 g zabpehelyliszt
▪ 30 g porcukor
▪ 1 csomag vaníliás cukor
▪ 1 tk vanília aroma
▪ fél citrom reszelt héja
▪ 1 csipet só

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük kb. fél órára, hogy könnyebben formázható legyen. A hűtőből kivéve kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett deszkán, majd egy kör alakú formával (nekem 4 cm átmérőjű volt) köröket szúrunk belőle. A körös egyik felének a közepét egy kisebb körrel kilyukasztjuk, majd kb. 8 -10 percig sütjük 160-180 fokon – figyeljünk rá, mert könnyen megégnek.

Ha megsültek, a teljes karikákat megkenjük lekvárral – én eperlekvárt használtam – majd összeragasztjuk a lyukas felükkel.

Fémdobozban tárolva sokáig eláll – bár nem lesz szükség a tartósságára, ugyanis hamar elfogy! 😛

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!