Mindjárt december eleje, most már nem olyan ciki ha karácsony illatú sütiket gyárt az ember, ugye? 😀
Ezek a törökmogyorós finomságok úgy ropognak ahogyan azt egy keksznek kell.. NAGYON!
Hozzávalók
▪ 50 g zabpehelyliszt
▪ 90 g porcukor
▪ 100 g törömogyoró
▪ 100 g sótlan földimogyoró
▪ 2 tojás fehérje
▪ 1,5 tk őrölt fahéj
▪ 1 csipet só
▪ 1 tk vaníliaaroma
A tojások fehérjét felverjük a porcukorral és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a sót, a ledarált mogyorókat, a lisztet és a fahéjat is. Legalább 2 órára – de még jobb, ha egy egész éjszakára – hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és addig sütjük, amig picit megkeményednek – nem kell túlzottan, mert ahogy hűl majd tovább szilárdul.
Istenien ropogós, brutál mogyorós keksz lesz belőle – nekem 50 db jött ki. Zárható dobozban sokáig eláll(na ha hagynánk).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: