v e k k e r

Törökmogyorós fahéjas keksz

 

Mindjárt december eleje, most már nem olyan ciki ha karácsony illatú sütiket gyárt az ember, ugye? 😀 
Ezek a törökmogyorós finomságok úgy ropognak ahogyan azt egy keksznek kell.. NAGYON!

Hozzávalók
▪ 50 g zabpehelyliszt
▪ 90 g porcukor
▪ 100 g törömogyoró
▪ 100 g sótlan földimogyoró
▪ 2 tojás fehérje
▪ 1,5 tk őrölt fahéj
▪ 1 csipet só
▪ 1 tk vaníliaaroma


A tojások fehérjét felverjük a porcukorral és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a sót, a ledarált mogyorókat,  a lisztet és a fahéjat is. Legalább 2 órára – de még jobb, ha egy egész éjszakára – hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és addig sütjük, amig picit megkeményednek – nem kell túlzottan, mert ahogy hűl majd tovább szilárdul. 

Istenien ropogós, brutál mogyorós keksz lesz belőle – nekem 50 db jött ki. Zárható dobozban sokáig eláll(na ha hagynánk). 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!