Hozzávalók [2 rúdhoz]
▪25 dkg porcukor
▪4 egész tojás
▪25 dkg liszt
▪1 cs. sütőpor
▪1 cs. vaníliás cukor
▪20-25 dkg mandula esetleg dió (apróra szelve v. darálva)
▪aszalt gyümölcs ízlés szerint ami nekem általában egy –egy csomag: mazsola, füge, szilva, esetleg sárgabarack késsel apróra –csíkokra-szelve, de bármi lehet pl. kandírozott gyümölcs stb.
Tanács: vigyázz a sok gyümölccsel ne vidd túlzásba, mert akkor nyersen a tészta beton minőségű lesz!
A tojások sárgáját elkeverjük a 25 dkg porcukorral. Ehhez hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját. A 25 dkg liszthez elkeverjük a sütőport és vaníliás cukrot majd ezeket hozzáadjuk az előzőekhez. A végén beletesszük az apróra szelt töltelékeket és elkeverjük.
A püspökkenyér sütőformát sütő papírral kibéleljük és enyhén vizes fakanállal beletöltjük a masszát – kb a forma ¾-ig mert sütés közben kicsit feldagad. Sütőben nagyjából 170-180 fokon sütjük amíg belül már nem nyers a tészta.
Jó étvágyat!


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: