Fuhúú gyerekek… ez a kifli.. na ez már valami! Nagyon izgalmas kombinációt alkot a kissé sós beütésre hajazó tökmag és az édes csokoládé. Az Aldi Ízvilág magazinjában találtam rá a receptre, és ahogy megláttam a csodás zöld színt, tudtam, hogy ezt meg fogom sütni. [Élőben tényleg brutál zöld!]
Én a cukor mennyiségén és a liszt összetételén változtattam.
Hozzávalók
▪ 125 g vaj
▪ 100 g héj nélküli tökmag
▪ 75 g finomliszt
▪ 75 g zabpehelyliszt
▪ 65 g porcukor vagy nádcukor
▪ 1 csomag vaníliás cukor
▪ 1 csipet só
Először a tökmagot egy késes robotgépben finomra őröljük, egészen liszt állagúra, majd egy tálban az összes többi hozzávalóból tésztát gyúrunk belőle, majd kis kifliket formázunk. Ebből a mennyiségből nekem 30 darab kis kiflicske lett.
160 fokon kb. 15 percig sütjük, majd ha kihűlt, gőz fölött felolvasztunk jó mennyiségű étcsokoládét – kb. 60-70 grammot, majd tetszés szerint a kiflik egyik vagy mindkét szárát belemártjuk. Sütőpapírra tesszük és hűvös helyen hagyjuk, hogy megdermedjen.
Dobozba téve sokáig eláll, vagy szépen becsomagolva akár gasztroajándék is válhat belőle. :]
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: