Igazi téli leves ez, amelynek krémességéhez nagyon jó társítás a ropogósra pirult tökmag és a sonka. Érdemes elkészíteni, ebédre vagy vacsorára is jól fog esni. :]
Hozzávalók
▪1 db vöröshagyma
▪2 db újhagyma
▪2 gerezd fokhagyma
▪1 db sárgarépa
▪25 dkg krumpli
▪majoranna, 1 db babérlevél, kakukkfű, só, bors
▪0,5 l alaplé
▪citrom
▪4 szelet feketeerdei sonka
▪petrezselyem
▪tökmag
Egy lábasban olivaolajon elkezdjük dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát, a karikákra vágott újhagymát, valamint ha üvegesre párolódott, mehet bele az apróra szelt fokhagyma és a lereszelt sárgarépa is.
Hozzáadjuk a majorannát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Ezt követően jöhet rá a kockákra vágott krumpli, só, bors, és alaplével [ha nincs alaplevünk, akkor dobjunk a vízbe egy negyed húsleveskockát] felöntve, fedő alatt puhára főzzük.
Ha minden megfőtt, kivesszük a babérlevelet, és egy botmixer segítségével pürésítjük a levest – ha szükséges adunk még hozzá alaplevet, vagy vizet, valamint egy kis citromlevet is facsarunk hozzá.
Tálaláshoz a feketeerdei sonkát csíkokra vágjuk, elkezdjük lepirítani, mellédobálunk egy marék tökmagot, valamint apróra vágott petrezselymet. Ezzel a feltéttel díszítjük a levesünket.
Jó étvágyat! :]
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: