Azt hiszem ez az egyik legfinomabb pohárkrém amit sikerült csinálnom. Tökéletes az állaga, nem túl folyós, nem túl tömör, pont annyira édes amennyire kell, és az étcsokihoz remekül passzol a gránátalma. :]
Hozzávalók [2 személyre]
▪3 dl tej
▪1 nagyobb vagy 2 kisebb tojás sárgája
▪10 g étkezési keményítő
▪10 g kakaópor [cukrozatlan]
▪2 ek cukor
▪60 g étcsoki [én Szerecsen étcsokit használtam]
▪8 db oreo keksz [más kakaós keksszel is helyettesíthető]
▪gránátalma
Az oreo kekszekből hat darabot szétszedtem, lekapartam róluk a fehér krémet – ugyanis nekem csak magában a nagyon csokis kekszre volt szükségem, és összetörtem egy húsklopfoló segítségével [zacskóba téve], majd két pohárba halmoztam őket. [A két megmaradt keksz majd dekorációnak kell.]
A tojássárgákat fehéredésig kikevertem a cukorral, hozzáadtam a keményítőt és a kakaóport, majd pedig a tejet is több részletben, amit egy kézi habverő segítségéve kevertem csomómentesre. Kis lángon kezdjük el főzni, miközben folyamatosan kevergetni kell, nehogy kicsapódjon a tojás. Amikor látszik, hogy kezd sűrűsödni, beletesszük az apróra vágott étcsokit. Ha az elolvadt, és a krém is elég sűrű, le kell húzni a tűzről, de még legalább 3-4 percig kevergetjük, így tutira nem lesz csomós. :]
A krémet még melegen a kekszre halmozzuk, majd pedig jöhet rá a gránátalma, végül pedig 1-1 darab durvábbra tört oreo keksz.
Én hagytam, hogy kihűljenek a pohárkrémek, és úgy tálaltam, de másnap talán még finomabb, akkor már megpuhul a keksz is, és olyan, mintha egy pihe-puha piskóta lenne az alapja. Iiiiiisteni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: