Ezt a linzert egyszer már megsütöttem szenteste, de hát elfogyott. Így tehát mit volt mit tenni, sütnöm kellett még egy adaggal, ugyanis nagyon finomra sikerültek, eperlekvárral töltve pedig még a színük is teljesen ünnepi lett! :]
Hozzávalók
▪50 dkg liszt
▪20 dkg zsír vagy vaj
▪20 dkg porcukor
▪1 tojás
▪3 ek tej
▪1 citrom reszelt héja
▪1-2 ek citromlé
▪1 csomag vaniliás cukor
▪1 csomag sütőpor
Az összes hozzávalót összegyúrjuk – ha vajjal dolgozunk, akkor szobahőmérsékletűnek kell lennie – majd kb. 1 órát hűtőben vagy hideg helyen pihentetjük.
Ezt követően lisztezett deszkán kb 2 mm vastagra kinyújtjuk, linzerkiszúróval formákat szaggatunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 7 percig sütjük 170 fokon.
Ha kihűltek, lekvárral összeragasztjuk őket.
Jó falatozást. :]
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: