Ezek a kis sós falatok tökéletesek a szilveszteri italozás mellé. Elegendő előző nap összegyúrni a vendégek érkezése előtt, másnap kivenni a hűtőből, megformázni, bedobni a sütőbe és már készen is van. :] Igazi omlós sós teasütemény, amit megszórhatunk reszelt sajttal, köménymaggal, szezámmaggal, vagy akár mákkal is. Én most csak a leírt mennyiség negyedét készítettem el, így körülbelül 70 db pogim lett. :]
Hozzávalók
▪1 kg liszt
▪50 dkg margarin/vaj
▪30 g só
▪5 tojás sárgája
▪3 dl tejszín [főző vagy habtejszín, mindegy, csak ne legyen cukrozott]
▪10 g friss élesztő
Az élesztőt futtatás nélkül belemorzsoljuk a többi hozzávalóba és összegyúrjuk, gombócot formázunk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük folpackba csomagolva. Másnap kb. 1 centi vastagra kinyújtjuk, tetejét tojásfehérjével megkenjük, és ízlés szerint megszórjuk: sajt, szezámmag, köménymag, stb.
Jó étvágyat! :]
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: