Nem kell a boltban méregdrágán megvenni a tartósítószermentes, adalékanyagmentes, ízfokozómentes, [mindenmentes] müzlit, készítsd el inkább saját kezűleg, hidd el, nem fogsz csalódni, és még finomabb is mint a bolti társaik.
Ez a granola telis-tele van ropogósra sült magvakkal, zabpehellyel, ízesítésként pedig fahéjjal, kókusszal, egy csipet juharsziruppal és némi csokoládépasztillával – azért azt csak nem hagyjuk ki, igaz? 😉
Az én verzióm a következőképpen készült:
▪25 dkg nagyszemű zabpehely
▪3 ek olvasztott vaj
▪2-3 ek méz
▪2 ek juharszirup
▪magvak [dió, mandulapehely, lenmag, sótlan napraforgómag, tökmag, szezámmag]
▪kókuszreszelék, kókuszchips
▪egy marék étcsokoládés csokipasztilla
▪egy csipet só
▪fahéj
A hozzávalókat összekutyuljuk egy nagy tálban, a lényeg, hogy az olvasztott vaj és a méz mindenhol befedje a magvakat és a zabot, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük úgy, hogy elterüljön. 180 fokos sütőbe toljuk, 10 percig sütjük – vagy addig, amíg nem kezd illatozni, de vigyázzunk, nehogy megégessük – az nem baj, ha kicsit megpirul – majd átkeverjük, hogy mindenhol színt kapjon.
Ha megvan, kivesszük a sütőből, megvárjuk, amíg teljesen kihűl, majd egy csatos üvegbe töltjük, ahol hosszú ideig eláll – ha csak meg nem dézsmáljuk addig. :]
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: