Életem első bonbonjait tavaly előtt készítettem el karácsonyra, akkor legnagyobb örömömre nagy sikert aratott, így újra megpróbálkoztam vele.
Kétféle verziót csináltam: egy kókuszkrémmel töltött fehércsokoládésat, és egy karamellás krémmel töltött étcsokoládésat. :]
Maga az elkészítésük nem akkora ördöngösség, ami miatt az ember lánya nehezebben veszi rá magát az a pepecselés. Ez ugyanis pepecselős munka. DE! Annál jobb érzés lesz a kezünkben – és még inkább a szánkban – tartani a saját készítésű bonbonjainkat.
Én mindkét esetben egy 15 db-s szilikon bonbonkészítő formát használtam, 15 darab bonbonhoz kb. 100 g csokira lesz szükségünk.
A fehércsokis bonbon hozzávalói
▪100 g fehércsoki
▪5 ek habtejszín
▪1 ek porcukor
▪4-5 csapott evőkanál kókuszreszelék
▪a bonbonok talpára apróra vágott pisztácia
Az étcsokis bonbon hozzávalói
▪100 g étcsoki
▪karamellkrém [én most csaltam és a Lidl-ben vettem készem, de ha ajánlhatok egy verziót, akkor én ennek a karamellás bonbonnak a töltelékét készíteném el – akár erythritollal, akár cukorral)
Először is a fehércsokis bonbonhoz készítjük el a tölteléket, a legegyszerűbb vízgőz felett összekeverni a a habtejszínt, a porcukrot és a kókuszreszeléket. A tölteléket hűtőbe tesszük, és megvárjuk míg kihűl.
Miközben hűl, felolvasztjuk vízgőz felett a csoki 2/3-át, majd amikor már felolvadt, hozzáadjuk a maradék 1/3-ad csokit is. A bonbonkészítő formát kikenjük a csokival – én ehhez egy ecsetet használtam – majd megvárjuk, amíg ez a “héj” megdermed. Ha ez megtörtént, mindegyik kis kapszliba helyezünk a kókuszos töltelékből, majd lezárjuk a bonbonokat a csokival. Én ezt úgy csináltam, hogy a formára öntöttem a fehércsokit, majd a felesleget lehúztam egy nagyobb kés hátuljával egy gyors, határozott mozdulattal.
Amíg még nem dermed meg, megszórjuk a bonbonok tetejét – ami majd végül a talpa lesz – apróra vágott pisztáciával.
Hideg helyre tesszük – ne hűtőbe – megvárjuk amíg teljesen megdermed, majd óvatosan kiszedjük a formából a bonbonjainkat. :]
Az étcsokis bonbonnál ugyan így járunk el, annyi különbséggel, hogy ebbe a karamellás töltelék kerül majd.
Tipp: vigyázzunk a csokoládé felolvasztásánál, hogy ne érje víz vagy gőz a felolvasztott csokit, valamint, hogy ne hűljön le túl gyorsan se, mert akkor kicsapódik belőle a vaj.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: