Régen volt már zabkásás bejegyzés, így hát benéztem a szekrénybe, hogy milyen ízben is alkothatnék ma, és megláttam az egyik polcon lapuló aszalt fügét. Hozzápasszintottam egy kis kókuszreszeléket, sótlan mogyit és darált diót, és voilà!
Hozzávalók
▪40 g nagyszemű zabpehely
▪2 tk kókuszreszelék
▪2 tk darált dió
▪sótlan mogyoró
▪aszalt füge
▪kb. 175 ml víz [ennek a fele lehet tej is]
A zabpelyhet főzés egy kicsit megpirítottam a kókuszreszelékkel és a mogyoróval együtt, majd felöntöttem a vízzel [vagy víz+tejjel], majd hozzákevertem a darált diót és az apróra vágott aszalt fügét. Kevergetve lassú tűzön addig főztem, amíg egy kicsit magába szívta a zabpehely a folyadékot. Tetszés szerint akár melegen, akár hidegen fogyasszuk. :]
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: