Reggel gyorsan összekevertem az összetevőket, bedobtam a sütőbe, és mire az ember lánya a reggeli rutinok végére ér, meg is sül! :]
Hozzávalók [7 darabhoz]
▪80 g zabpehelyliszt
▪30 g puffasztott amaránt
▪1 tojás
▪1 alma [én goldent használtam] lereszelve
▪40 g aszalt füge apróra vágva
▪1 tk sütőpor
▪1 csipet só
▪fél tk gyömbérpor
▪3 tk juharszirup
▪2 csomag vaniliás cukor
▪vanilia aroma
▪1 tk fahéj
A tojást összekeverjük a vaníliás cukorral és egy villa vagy kézi habverő segítségével felverjük, majd hozzáadjuk szépen sorban az összes többi hozzávaló. Egy egy evőkanál segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk, majd egy vizezett kanál hátuljával kicsit szétlapogatjuk őket. 180 fokon 15-18 percig sütjük – amíg meg nem pirul kicsit.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: