v e k k e r

Banános egyéjszakás zabkása mogyorós grillázzsal

 

A hétvégén citromos pitét sütöttem, amihez szükségem volt görög joghurtra, viszont mivel többet vettem, mint amit felhasználta hozzá, nem szerettem volna ha kárba vész, így hát a pulton fekvő banánnal. némi kakaóval és grillázzsal egy jó kis egyéjszakás zabkását varázsoltam belőle. :]

 

Hozzávalók [2 adaghoz]
▪120 g nagyszemű zabpehely
▪180 g görög joghurt
▪kb. 2 dl tej
▪2 tk cukrozatlan kakaó
▪2 tk méz
▪1,5 banán
▪fahéj
▪mogyorós grillázs [én most csaltam egy kicsit és boltit használtam]

A tálkákba szórunk 60-60 g zabpelyhet, és felöntjük kb- 1-1 dl tejjel. Egy banánt alaposan összenyomkodunk egy villával, majd megfelezzük és a zabpelyhes tejre kanalazzuk. A joghurtot kikeverjük a mézzel, a kakaóval és a fahéjjal, majd ezt is megfelezzük, és a banános rétegre kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap pedig banánnal, és durvára vágott földimogyorós grillázzsal díszítjük.
[Ha nem sikerült grillázst szerezni, semmi gond, otthon is könnyen elkészíthető: egy tapadásmentes edény aljában elkezdünk cukrot melegíteni, majd amikor elkezd olvadni és barnulni – azaz karamellizálódni – beledobálunk durvára vágott sótlan mogyorót/földimogyorót/mandulát/vagy bármilyen magvat és összekeverjük. Levesszük a tűzről, és egy zsírpapírra/sütőpapírra öntjük. Kicsit elsimítjuk, és megvárjuk, míg megdermed. Ha ez megvan, összetörjük, és tádáám.. kész is a grillázsunk! :]


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!