Maradt még a hűtőben a legutóbb elkészített citromkrémből, így gondoltam felhasználom a soron következő zabos finomsághoz. :]
Ízorgazmust okoz a szájban a zab, a joghurt, a túró, a citrom és a pirított mandula elegye. Elég megszimatolni másnap reggel, és egyből megjön az étvágy!
Hozzávalók
▪50 g nagyszemű zabpehely
▪60 g túró
▪3-4 tk natúr joghurt
▪2 tk citromkrém [elkészítéséhez nézd meg ezt a korábbi bejegyzést!]
▪tej
▪szeletelt mandula
Egy pohárba szórjuk az előzetesen száraz serpenyőben lepirított zabpelyhet, felöntjük annyi tejjel, hogy majdhogynem ellepje, majd egy kis tálkában összekeverjük a túrót, a joghurtot és a citromkrémet – ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, tehetünk még bele egy kis mézet vagy juharszirupot. A túrós krémet a zabra halmozzuk, majd megszórjuk pirított szeletelt mandulával. Egy éjszakára dugjuk be a hűtőbe, reggelre szuperül összeérnek majd az ízek, nekünk pedig nem lesz más dolgunk, mint befalni az egészet!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: