v e k k e r

Müzliszelet

 

Mindenkivel megesik, hogy két étkezés között harapna valamit, vagy még gyorsan edzés előtt szüksége van egy kis energiára, ami nem telít el túlságosan, de mégis elegendő kraftot ad. Nos, ez a müzliszelet pont ezt a célt [is] szolgálja. 
Ami nagy előnye – azon felül, hogy nagyon finom – rengeteg finom mag van benne, viszont a bolti társaival ellentétben tuti nem tartalmaz sem tartósítószert, sem stabilizátort, sem színezéket. 

Az alábbiak azonban kellenek hozzá:
▪150 g zabpehely
▪100 g aszalt sárgabarack
▪50 g aszalt füge
▪50 g mazsola
▪6 szem kimagozott datolya
▪100 g sótlan mogyoró
▪50 g dió
▪50 g mandula
▪100 g méz
▪egy marék kókuszchips
▪1 tojás fehérje


Az aszalt gyümölcsöket összevágjuk, egy tálba rakjuk és felöntjük őket forró vízzel, hogy kissé megpuhuljanak.
Amíg puhulnak, a zabpelyhet egy száraz serpenyőbe öntjük és elkezdjük picit megpirítani – de nagyon figyeljünk, nehogy megégjen. Amikor már érezni az illatukat, átöntjük egy mély tálba. Ha ez megvan, akkor az olajos magokkal és a kókuszchipssel is ugyan így járunk el, mehetnek ők is a tálkába, és rá is zuttyantjuk egyből a mézet, amíg még melegek. Az aszalt gyümölcsökről leöntjük a vizet és egy aprítógépben összezúzzuk őket, majd hozzáadjuk a zabpelyhes magvas keverékhez. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is hozzáadjuk. 
Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a még nyers müzlinket, majd jól lelapogatjuk – nedves kézzel könnyebb – és addig sütjük, amíg a teteje már elkezd pirulni.
Megvárjuk míg kihűl, és csakis azután kezdjük el felszelni, nehogy szétessen! 

Tipp: ha mégis szétesne, remek granola lesz belőle, amit joghurttal vagy tejjel elkeverve be is puszilhatunk.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!