v e k k e r

Kakaós zabpelyhes keksz fehércsokival


Ebben a kekszben csak annyi cukor van, amennyi a fehér csokiban, a lisztek esetében pedig teljes kiörlésű rozslisztet és zabpehelylisztet használtam. :]
Két adagot sütöttem belőle, mert az első adag után rájöttem, hogy sokkal jobban le kell lapítani a kekszeket ahhoz, hogy ropogósra süljenek.  


Hozzávalók [18 darabhoz]
▪2 egész tojás
▪1 dl tej
▪60 g zabpehelyliszt
▪20 g teljes kiörlésű rozsliszt
▪250 g zabpehely [apró szemű]
▪30 g fehércsoki durvára vágva
▪30 g mandula durvára vágva
▪20 g sótlan napraforgómag
▪2 ek cukrozatan kakaó

A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a tejet, majd egy fakanállal belekeverjük a liszteket, a kakaóport, a fehércsokit, majd végül a magokat. 
Egy kanállal tepsibe halmokat sorakoztatunk – ha bevizezzük a kanalat, úgy könnyebb dolgunk lesz – majd lelapogatjuk őket jóó vékonyra, kb. fél centinél ne legyen magasabb. 180 fokon kb. 15 percig sütjük, de időközben ellenőrizzük, ha szükséges, süssük kevesebb vagy még több ideig.
Ha kihűlt, egy fémdobozban sokáig eláll. :]


Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!