v e k k e r

Sült banános zabreggeli aszalt vörösáfonyával

Volt a hűtőmben görög joghurt, némi túró, és egy banán is türelmesen várt a sorsára. Arra gondoltam, hogy összeengedem őket, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Nos. .. jó döntésnek bizonyult, főleg a grillezett banán.. óó hát egészen új értelmet nyert így. :]
Laktató, egészséges és finom. Szerintem napindításhoz nem is kell ennél több!

 

Hozzávalók
▪40 g zabpehely
▪kb. 1 dl tej + még egy kicsi a joghurtos krémhez
▪45 g görög joghurt
▪60 g zsírszegény túró
▪1 tk cukrozatlan kakaópor
▪1 tk juharszirup
▪fél banán
▪pár szem aszalt vörösáfonya
▪pirított szeletelt mandula
▪pár szem egész mandula


A zabpelyhet egy pohár aljába szórjuk, majd ráöntjük a tejet. Ha úgy látjuk, hogy nagyon hamar magába szívja, akkor még önthetünk rá! A joghurtot kikeverjük a túróval, a kakaóval, a juharsziruppal, valamint ha nem elég lágy, öntsük fel egy kis tejjel.
Pár szem egész mandulát vágjunk durvára, és szórjuk rá a zabpelyhes tejes alapra, majd ezután rákanalazhatjuk a joghurtos krémünket. 
A banánt hosszában elszeljük – négy szelet az ideális, ha annál vékonyabb, szét fog esni -, majd egy felhevített vajjal kikent serpenyőbe hirtelen meggrillezzük mindkét oldalát. Ha elkészült, óvatosan kiemeljük, és a krém tetejére tesszük, majd megszórjuk durvára vágott pirított szeletelt mandulával és aszalt vörösáfonyával.
Egy éjszakát alufóliával letakarva hűtőben pihentetjük, másnap reggelre szuperül összeérnek majd az ízek. ❤

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!