Sós is, édes is, ropogós is. ❤ [És ráadásul teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből és zabpehelylisztből készült, szóval nem annyira para ha az egész adagot bevágjuk. 😀 ]
Hozzávalók [12 darabhoz]
▪85 g vaj
▪30 g nádcukor
▪70 g teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt
▪40 g zabpehelyliszt
▪35 g aszalt vörösáfonya
▪35 g sós pisztácia [pucolva mérve]
▪1 tk vaníliaaroma
A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk kisebb darabokban a vajat és elkezdjük összemorzsolni. Ezután mehet bele a cukor, a vaníliaaroma, a durvára vágott pisztácia, és az apróra vágott vörösáfonya. Ha összeállt a masszánk, akkor egy kb. 5-6 cm átmérőjű hengert formálunk belőle majd egy éles késsel kb. fél cm vastag szeleteket vágunk. [Ha túl puhának éreznénk a tésztát, akkor betehetjük a szeletelés előtt a hűtőbe.]
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, egy kicsit lelapogatjuk, hogy vékonyabb kekszeket kapjunk, majd 160-170 fokon addig sütjük, amíg el nem kezd illatozni, és az alja egy kis színt nem kap.
Amire érdemes figyelni, hogy a teteje ilyenkor még puhának tűnhet, de ez becsapós, ha kihűl, meg fog keményedni!
Fémdobozban tárolhatjuk – legalábbis addig az egy napig, amíg el nem fogy. 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: