Hm, annyira finom ez a müzliszelet, hogy nem is lehet leállni egy szeletnél. Szerencsére elég sok jön ki egy adagból, és egy fémdobozban tárolva több hétig is eláll – ha addig persze el nem fogy. 😀 Az a jó benne, hogy bárhová magunkkal vihetjük, legyen szó kirándulásról, egy munkahelyi nasiról, vagy egy rohanós reggelről.
Nagy előnye, hogy nem kell túl sokat szöszölni az elkészítésével, nincs tele mindenféle rondasággal mint a bolti társai, és kedvünkre variálhatjuk a hozzávalókat, attól függően, hogy mi lapul a konyhaszekrényben.
Például az aszalt gyümölcsöknél és az olajos magvaknál is bátran cserélgessük az alapanyagokat: nálam most aszalt vörösáfonya, mazsola és datolya került bele, a magvakat pedig sótlan mogyoró, szeletelt mandula és sótlan napraforgómag képviselte. 🙂 Lássuk a többi hozzávalót:
▪75 g zabpehely [lehet apró-, és nagyszemű is, én most fele-fele arányban tettem bele]
▪60 g kókuszreszelék
▪150 g méz
▪1 tojásfehérje habbá verve
▪110 g olajos mag [nálam most 45 g sótlan mogyoró, 30 g szeletelt mandula és 35 g sótlan napraforgómag]
▪75 g aszalt gyümölcs
▪35 g étcsoki
▪csipet só
Először a zabpelyhet a kókuszreszeléket és a szeletelt mandulát összekevertem és bedugtam egy sütőpapírral bélelt tepsiben a sütőbe 160 fokra, annyi időre, hogy kicsit színt kapjon – időnként át kell keverni.
Ha ez megvan, átöntöm egy tálba, és hozzákeverem az összes többi hozzávalót – az olajos magvakat, az aszalt gyömölcsöket és az étcsokit előtte apróra vágjuk.
Egy kisebb tepsit [25*23 cm] kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a müzlikeveréket, amit vizes kézzel jó alaposan lenyomkodunk. 160 fokon addig sütjük, amíg illatozni nem kezd, és a teteje kap egy kis színt.
Hagyjuk a formában teljesen kihűlni, majd egy éles kenyérvágó késsel felszeleteljük. :]
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: