Most menő a zab. A quiona. A chia. Meg ezek a kis huncutságok. És nem csak, hogy menő, de elég finom is tud lenni úgy, hogy mindeközben bazi egészséges.
A chia pudingot lehet készíteni sima (tehén) tejjel, kókusztejjel, mandulatejjel, szójatejjel, rizstejjel, mindenféletejjel is, de én most egy natúr joghurtos változatot készítettem el, amit anyukám eperlekvárjával turbóztam fel. :]
Hozzávalók [egy pohárhoz]
▪2 ek chia mag
▪140 g natúr joghurt
▪2 ek eperlekvár
▪2 ek tej
▪bogyós gyömölcsök a tetejére
A natúr joghurt az eperlekvárt és a tejet összekeverjük, majd hozzáadjuk a chia magot is. Ezt a rendkívül bonyolult és hosszadalmas műveletet elvégezhetjük egy külön tálkában, vagy már egyből abban a pohárkánkban amiből fogyasztani fogjuk a pudingunkat.
A bogyós gyümik – tél lévén – fagyasztott formában kerültek a tetejére – előtte kicsit hagytam, hogy felolvadjanak szobahőmérsékleten.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnap ott fog várni minket pudingként, finoman, gyümölcsösen. :]
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: