Ez az elképesztően intenzív citromillat, amit ez a krém áraszt.. lenyűgöző. Legszívesebben mindent ezzel ennék, de azért valljuk be, például egy kolbásszal annyira nem jó párosítás. 😀 NA de egy kis chia pudinggal, natúr joghurttal, zabkásával, pitével vagy linzerrel annál inkább!
Az a jó benne – a sokrétű felhasználás mellett -, hogy költséghatékony, egy citromból elég nagy adagot kapunk (kb. 150-200 g) és könnyen el is lehet készíteni, kezdő konyhatündérek is nyugodtan belevághatnak! 😉
Hozzávalók
▪1 nagyobb tojás
▪70 g cukor
▪1 nagy citrom
▪30 g vaj
A tojást egy kisebb lábasban összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citrom kifacsart levét – vigyázzunk, hogy a magok ne kerüljenek bele – majd folyamatosan kevergetve (nehogy cukros rántotta legyen belőle 😀 ) addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Amikor már kicsit hígabb puding állagú, levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat is.
Hagyjuk kihűlni, majd csatos üvegbe töltjük. A hűtőben tárolva hetekig eláll.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: