v e k k e r

Mini fahéjas csiga – teljes kiőrlésű tönkölylisztből

Jahj hát annyira nagyon kis cukik ezek a fahéjas csigák. Fel sem tűnik az embernek, hogy már a 9. darabot kapja be ezekből a mini finomságokból. 🙂 És hát nem elhanyagolható, hogy ez kérem szépen teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készült, szóval nem is akkora baj, hogy már a tizediket tartom a kezemben. 😀
A csigák készítésénél wander food wonder receptjéből indultam ki, de a töltelék mennyiségét dupláztam, és összességében kicsit kevesebb eritritet használtam.

 

Hozzávalók a tésztához
▪200 g teljes kiőrlésű tökölyliszt 
▪50 g fehér búzaliszt
▪1 csomag instant élesztő
▪30 g eritrit 
▪125 ml langyos víz 
▪3 evőkanál kókuszolaj 

Hozzávalók a töltelékhez
▪60 g vaj
▪50 g eritrit vagy nyírfacukor 
▪4 tk fahéj
▪1 ek víz [opcionális] 

 

A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a élesztőt, az eritritet, az olajat és a vizet.  Elkezdjük összegyúrni, ha nem akarna összeállni, akkor még öntsünk hozzá vizet. Addig gyúrjuk, amíg szép sima felületű nem lesz a tészta és elválik az edény falától.  Letakarva meleg helyen 15 percig pihentetjük. és 15 percig pihentetjük – célszerű bekapcsolni a sütőt, és mellé tenni a tálat. 

Amíg kel a tésztánk, összekeverjük a tölteléket – a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az édesítőszert és a fahéjat – ha túl sűrűnek ítélnénk, akkor mehet bele a víz is.  

A tésztát a pihentetés után lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk, úgy, hogy  kb. 0,5 cm vastag legyen, majd megkenjük egyenletesen a töltelékkel – én rákentem az egészet ( 🙂 ) majd a hosszabbik végétől kezdve feltekerjük csigabiga alakban. Egy éles vizezett késsel kb. 1 cm-es korongokat vágunk belőle, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

Fémdobozban tárolhatjuk, de valószínűsítem, hogy a tárolásra nem is lesz is szükség. 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!