Jahj hát annyira nagyon kis cukik ezek a fahéjas csigák. Fel sem tűnik az embernek, hogy már a 9. darabot kapja be ezekből a mini finomságokból. 🙂 És hát nem elhanyagolható, hogy ez kérem szépen teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készült, szóval nem is akkora baj, hogy már a tizediket tartom a kezemben. 😀
A csigák készítésénél wander food wonder receptjéből indultam ki, de a töltelék mennyiségét dupláztam, és összességében kicsit kevesebb eritritet használtam.
Hozzávalók a tésztához
▪200 g teljes kiőrlésű tökölyliszt
▪50 g fehér búzaliszt
▪1 csomag instant élesztő
▪30 g eritrit
▪125 ml langyos víz
▪3 evőkanál kókuszolaj
Hozzávalók a töltelékhez
▪60 g vaj
▪50 g eritrit vagy nyírfacukor
▪4 tk fahéj
▪1 ek víz [opcionális]
A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a élesztőt, az eritritet, az olajat és a vizet. Elkezdjük összegyúrni, ha nem akarna összeállni, akkor még öntsünk hozzá vizet. Addig gyúrjuk, amíg szép sima felületű nem lesz a tészta és elválik az edény falától. Letakarva meleg helyen 15 percig pihentetjük. és 15 percig pihentetjük – célszerű bekapcsolni a sütőt, és mellé tenni a tálat.
Amíg kel a tésztánk, összekeverjük a tölteléket – a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az édesítőszert és a fahéjat – ha túl sűrűnek ítélnénk, akkor mehet bele a víz is.
A tésztát a pihentetés után lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk, úgy, hogy kb. 0,5 cm vastag legyen, majd megkenjük egyenletesen a töltelékkel – én rákentem az egészet ( 🙂 ) majd a hosszabbik végétől kezdve feltekerjük csigabiga alakban. Egy éles vizezett késsel kb. 1 cm-es korongokat vágunk belőle, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Fémdobozban tárolhatjuk, de valószínűsítem, hogy a tárolásra nem is lesz is szükség.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: