Most már kapni a boltokban epret, sikerült is kifognom egy igazán eper ízű-jellegű verziót, szóval gondoltam csinálok is belőle egy chia pudingot. 🙂
A puding tetejét díszítettem eperpürével, amivel a daraboláson és a kevergetve főzésen kívül nem sok tennivaló volt, szóval még ha nagyon bénának is tartod magad a konyhában, ez akkor is sikerülni fog. 🙂
Hozzávalók
▪2 ek chia mag
▪140 g natúr joghurt
▪1 tk. méz
▪kb. 6 szem eper + pár darab a tetejére
A natúr joghurtot összekeverjük egy pohárban vagy egy tálkában a chia maggal, majd félretesszük. Az epreket apróra daraboljuk, egy kisebb lábasba dobjuk, hozzáadjuk a mézet, majd folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon pürét főzünk belőle. Ha sietős a dolog, vagy nincs kedvünk megvárni amíg összeesnek az eprek, villával összenyomkodhatjuk őket, de az se baj, ha maradnak benne nagyobb darabok.
Ha késznek ítéljük a pürénket, megvárjuk míg kicsit kihűl, majd a chia magos joghurtos keverék tetejére kanalazzuk.
Díszítésként tehetünk még rá nagyobb epreket, majd alufóliával letakarva egy éjszakát, de legalább 5-6 órát a hűtőben pihentetjük. Másnap pedig kész a szuperepres energiabombánk. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: