Korábban már többször készítettem zablisztből palacsintát, a vastagságát leszámítva ugyan olyan mint a sima lisztes verzió, de így meg aztán különösebb szívbaj nélkül ehetünk belőle többet is. 😉
Most kipróbáltam, hogy egy kanál lisztet helyettesítek kakaóval – működött. A tölteléket nyugodtan lehet kedvünkre variálni, én a képen szereplő túrós citromos verzió mellé készítettem egy mogyoróvajas-eperlekváros és egy sárgabaracklekváros-diós változatot is. 🙂
Hozzávalók [8 darabhoz]
▪2 egész tojás
▪200 g zabpehely [-1 ek]
▪1 ek cukrozatlan kakaópor
▪3 dl tej
▪2 dl szóda
▪1 csipet só
▪50 ml olivaolaj
A zabpelyhet egy aprítógépben liszt állagúvá daráljuk – ha van otthon zabpehelyliszt, az még jobb, majd kiveszünk belőle egy evőkanállal, helyette pedig hozzáteszünk egy evőkanál kakaót. A tojásokat hozzáadjuk, majd kisebb adagokban a tejet és a szódát/ásványvizet is. Ha megvan, mehet bele a só, és az olivaolaj is. Palacsintasütőben kisütjük a palkókat, innentől kezdve pedig már csak a fantáziánk szab határt, hogy mivel töltjük meg! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: