v e k k e r

Sós mogyorós-datolyás pohárkrém

Életem pohárkréme. De tényleg. Brutálisan jól összeillik a sós mogyoró a datolyával – ez most már kétségtelen. 😀
Az alap simán jó lehet legközelebb akár egy vegán, sütés nélküli tortához is, mert jól egyben marad ha lenyomkodja az ember, de én most csak hanyag eleganciával poharakba halmoztam az alapot. 🙂

Pofon egyszerű, sokféle gyümölccsel variálható, legközelebb ki fogom próbálni áfonyával is – úgy is szezonja van!

 

Hozzávalók [4 pohárhoz]
▪125 g magozott datolya
▪125 g sós mogyoró
▪300 g görög joghurt
▪2 tk méz – elhagyható
▪málna a díszítéshez

A datolyát kisebb darabokra vágjuk, majd forró vízben áztatjuk 10 percig, ezt követően leöntjük róla a vizet és egy késes robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mogyorót is, majd pürésítjük. [Ha nem állna össze a massza, öntsünk hozzá egy kis datolyás levet.]
A masszánkat négyfelé osztjuk, poharakba halmozzuk, majd mézzel elkevert joghurtot kanalazunk rá, végül pedig a málnákat is rátesszük. Ennyi. 🙂
Lehűtjük és már csak annyi van vissza, hogy ámuljunk, milyen finom dolgot tudunk csinálni mindössze 5 hozzávalóból!

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!