Fufúú.. sós mandulás kekszek, amik a nevükkel ellentétben igen is édesek, ropogósak és abbahagyhatatlanok? Ó igen! Erről van itt szó! 🖤
Az alapot a pörkölt sós mandula adja, amit felturbóztam egy kis nádcukorral, liszttel és vajjal [nem margarinnal!]. Ennyi. Csodás. Reggelire rohanás közben, ebéd előtt vagy után, vagy a délutáni kávé mellé.. higgyétek el, tökéletesen passzol. 🙂
Hozzávalók [kb. 20 darabhoz]
▪70 g sós pirított mandula
▪30 g “sima” mandula
▪50 g nádcukor
▪vaniliaaroma
▪125 g puha, szobahőmérsékletű vaj
▪75 g zabpehelyliszt
▪75 g búza finomliszt
▪csipet só
A mandulákat robotgéppel finomra daráljuk, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és homogén tésztát formázunk belőle. Jó állagú masszát fogunk kapni, könnyen lehet majd vele dolgozni. Diónyi nagyságú golyókat válasszunk le belőle, és sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha ez megvan, akkor egy vizes villa hátuljával keresztben – vagy tetszés szerint – nyomjunk rá mintákat. Addig sütjük, amíg az alja kap egy kis színt, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Fémdobozban tároljuk, míg el nem fogy. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: