v e k k e r

Csokis-mogyorós zabpelyhes keksz

Ezt a zabpelyhes kekszet nem lehet abbahagyni. Ropogós, csokis, mogyorós, mézes, mazsolás finomság. :]
Amire szükség lesz hozzá:

▪6 tojás
▪20 dkg cukor vagy más édesítő
▪25 dkg olvasztott vaj vagy kókuszolaj
▪50 dkg zabpehely [én nagyszeműt használtam]
▪9 ek. zabpehelyliszt
▪4 ek. méz
▪10 dkg sótlan mogyoró
▪egy marék mazsola
▪fél tábla étcsokoládé durvára vágva [+ én szoktam belecsempészni egy kis sportcsokit is, a rumos íz feldobja a kekszet]
▪1 tk. vaníliaaroma
▪1 tk. rumaroma

 

A tojásokat a cukorral vagy az édesítővel robotgép segítségével összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat vagy kókuszolajat, ezt követően pedig adagonként a zabpehelylisztet is.
Innentől kezdve praktikusabb fakanállal dolgozni: beleöntjük mézet, a zabpelyhet, a sótlan mogyorót, a mazsolát, a csokit, valamint a vanília- és rumaromát is, és alaposan összekeverjük.
Ha kész, hagyjuk, hogy 1 éjszakát pihenjen a hűtőben a nagy sütés előtt. :]
Másnap vizes kézzel dió nagyságú golyókat formálunk, majd jól lelapítva egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
180 fokon kb 15-25 percig sütjük – ez nagyban függ a sütőtől, figyeljük, hogy mikor kezd színt kapni.
Ebből a mennyiségből egy kispályás focicsapat is jól lakik, kb. 60 db keksz lesz belőle. :]

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!