Az ilyen túrós pohárdesszerteket általában már előző este elkészítem így reggel még munka előtt, vagy majd a munkába beérve már csak annyi dolgom van, hogy megegyem. Igazából bármelyik napszakban fogyaszthatjuk, én gyakran eszem ezt edzés előtt és/vagy után is, hiszen fehérjében gazdag, nagyon alacsony a cukortartalma, és nem mellesleg finom. :]
Hozzávalók
▪1 alma [én zöldalmát használtam]
▪kb. 90 g zsírszegény túró
▪4-5 tk natúr joghurt
▪fahéj
▪2 tk juharszirup
▪1 csipet őrölt ánizs [elhagyható]
▪sótlan pisztácia
Az almát lereszeltem, és egy serpenyőben némi fahéjjal, egy teáskanál juharsziruppal és egy csipet ánizzsal együtt puhára pároltam. Miután elkészült, megvártam míg kihűl, majd egy pohár aljába halmoztam.
Amíg hűl, kikevertem a túrót a natúr joghurttal és egy teáskanál juharsziruppal. Az almára öntöttem, majd a tetejét megszórtam pirított sótlan pisztáciával. Jó étvágyat hozzá! :]