v e k k e r

Eperpürés chia puding

Most már kapni a boltokban epret, sikerült is kifognom egy igazán eper ízű-jellegű verziót, szóval gondoltam csinálok is belőle egy chia pudingot. 🙂

A puding tetejét díszítettem eperpürével, amivel a daraboláson és a kevergetve főzésen kívül nem sok tennivaló volt, szóval még ha nagyon bénának is tartod magad a konyhában, ez akkor is sikerülni fog. 🙂


Hozzávalók 
▪2 ek chia mag
▪140 g natúr joghurt
▪1 tk. méz
▪kb. 6 szem eper + pár darab a tetejére

A natúr joghurtot összekeverjük egy pohárban vagy egy tálkában a chia maggal, majd félretesszük. Az epreket apróra daraboljuk, egy kisebb lábasba dobjuk, hozzáadjuk a mézet, majd folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon pürét főzünk belőle. Ha sietős a dolog, vagy nincs kedvünk megvárni amíg összeesnek az eprek, villával összenyomkodhatjuk őket, de az se baj, ha maradnak benne nagyobb darabok.
Ha késznek ítéljük a pürénket, megvárjuk míg kicsit kihűl, majd a chia magos joghurtos keverék tetejére kanalazzuk.
Díszítésként tehetünk még rá nagyobb epreket, majd alufóliával letakarva egy éjszakát, de legalább 5-6 órát a hűtőben pihentetjük. Másnap pedig kész a szuperepres energiabombánk. 🙂 

Banános-fahéjas chia puding törökmogyoróval

 

Hozzávalók [egy pohárhoz]
▪2 ek chia mag
▪140 g natúr joghurt
▪1 banán
▪1 kk méz
▪fahéj ízlés szerint
▪a tetejére törökmogyoró

A banánt egy villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a natúr joghurtot, a mézet, a chia magokat és ízlés szerint fahéjat.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd másnap már falhatjuk is a banános szuperegészséges reggelinket. 🙂

Chia puding bogyós gyümölcsökkel

Most menő a zab. A quiona. A chia. Meg ezek a kis huncutságok. És nem csak, hogy menő, de elég finom is tud lenni úgy, hogy mindeközben bazi egészséges. 
A chia pudingot lehet készíteni sima (tehén) tejjel, kókusztejjel, mandulatejjel, szójatejjel, rizstejjel, mindenféletejjel is, de én most egy natúr joghurtos változatot készítettem el, amit anyukám eperlekvárjával turbóztam fel. :]

Hozzávalók [egy pohárhoz]
▪2 ek chia mag
▪140 g natúr joghurt
▪2 ek eperlekvár
▪2 ek tej
▪bogyós gyömölcsök a tetejére

A natúr joghurt az eperlekvárt és a tejet összekeverjük, majd hozzáadjuk a chia magot is. Ezt a rendkívül bonyolult és hosszadalmas műveletet elvégezhetjük egy külön tálkában, vagy már egyből abban a pohárkánkban amiből fogyasztani fogjuk a pudingunkat.
A bogyós gyümik – tél lévén – fagyasztott formában kerültek a tetejére – előtte kicsit hagytam, hogy felolvadjanak szobahőmérsékleten.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnap ott fog várni minket pudingként, finoman, gyümölcsösen. :]

Meggyes chia puding

Ha már unnátok a zabkásás reggeleket, próbáljátok ki ezt az ugyan olyan – ha nem még egyszerűbb – chia puding receptet. [Talán még receptnek sem nevezhető, annyira könnyű 😀 ]


Én most egy meggyes verziót készítettem el, az alábbiakból:
▪ 1 dl kókusztej
▪ 2-2,5 ek chia mag
▪ 2 ek meggylé
▪ 10 szem magozott meggy
▪ a tetejére kókuszchips + sótlan mogyoró

Ha szép rétegesre szeretnénk a pudingot, akkor a pohár aljába kerüljön a magozott meggy, arra a meggylé, majd pedig óvatosan ráöntve a tejjel elkevert chia mag.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy másnapra a magocskák magukba szívják a folyadékot és puding állagúvá váljanak. :]
Jó étvágyat!

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!