Ez a gesztenyés pohárkrém egy eléggé megúszós recept, ugyanis nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt, de még nagy felfordulás sem lesz utána a konyhában. Valójában csak meg kell venni a hozzávalókat, rétegezni, és befalni! :]
Hozzávalók
▪ 25 dkg gesztenyemassza
▪ 2 dl habtejszín
▪ 1 csomag vaníliás pudingpor
▪ 1-2 ek porcukor
▪ 2,5 dl tej
▪ vaníliás cukor
▪ magozott meggy
▪ rum
▪ vajas keksz [Leibniz]
A pudingot felfőzzük a tejjel és a cukrokkal, majd kihűtjük. Amíg hűl, kemény habbá verjük a habtejszínt, majd a kihűlt pudinghoz keverjük, és egy kis rummal ízesítjük.
A kekszet [ízlés szerinti mennyiség] egy zacskóba tesszük, és apróra törjük – mondjuk egy húsklopfolóval.
A gesztenyemasszát lereszeljük, és elkezdjük a rétegezést!
A pohár aljába halmozunk egy kis krémet, majd rá kekszet szórunk, aztán jöhet a meggy, majd a gesztenyemassza.
A következő újból a krém, majd a tetejét meggyel és/vagy kekszmorzsával díszítjük.