v e k k e r

Feta sajtos zöldséges lepény

Ez a recept egy barátnőmtől származik, amelyet bármilyen összejövetelre pikk-pakk elkészíthetünk – csak egy baj van vele: muszáj egyszerre több adagot is sütni, ugyanis marha gyorsan elkapkodják a ropogós és mégis szaftos lepénykéket. :]

 

A hozzávalók
▪ 2 csomag leveles tészta [én a Lidl-ben kapható verziót használtam, ami fagyasztott, téglalap alakú]
▪ 2 tubus sajtkrém
▪ feta sajt
▪ paradicsom
▪ olivabogyó
▪ a tetejére bármilyen sajt ami reszelhető

 

A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük mindkettőt 1-1 tubus kenhető sajttal, megszórjuk a karikákra vágott paradicsommal és az olivabogyóval, valamint az apróbb kockákra vágott feta sajttal is. Reszelünk rá sajtot és 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tetején egy kicsit megpirul a sajt. Tetszés szerint felszeleteljük és már haraphatjuk is!

Tökmagoljunk!

Ha faragtatok tököt, akkor pontosan tudjátok milyen sok magot rejt a belseje, amit viszont nem érdemes egyből a kukába száműzni, inkább bedobni a sütőbe, és egyszerű ropogtatnivalót készíteni belőle! :]

A kikapart magokat terítsétek szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, szórjátok meg bőségesen sóval, majd toljátok be egy 160 fokos sütőbe és gyakran átkeverve pirítsátok meg őket.
Indítsatok el egy jó kis filmet, és indulhat a ropogtatás!

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!