v e k k e r

Gránátalmás kávés zabreggeli

Egyre barátibb árakon lehet hozzájutni a gránátalmához a boltokban, ezért a mai reggelimet ez a csodás gyümölcs koronázta meg. Az elkészítése a következő:

Hozzávalók
▪70 g nagyszemű zabpehely
▪1 dl tej
▪2 tk kávé
▪90 g görög joghurt
▪1 mk kakaó
▪1 tk kakaós méz [most fedeztem fel, hogy lapul egy üveggel a szekrényben]
▪1 mk chia mag
▪mogyoró, gránátalma és tejcsoki a díszítéshez

 

Egy pohárba öntjük az előzetesen lepirított zabpelyhet, ráöntjük a tejet és a kávét, majd megszórjuk durvára vágott, lepirított mogyoróval és chia maggal.
A joghurtot elkeverjük a kakaóval és a mézzel, majd a zabos alapra rétegezzük.
A tetejét tetszés szerint diszítjük gránátalmával, mogyival és aprított tejcsokival.
Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket, másnap reggel pedig kanalazzunk egy finomat! :]

 

 

Csokis körtés zabkása juharsziruppal

A fenti zabkása elkészítése előtt körbenéztem a konyhában, és látva, hogy ott árválkodik egy banán és egy körte, gondoltam legyen ők a mai reggeli alkotóelemei!
Ami még kell:
▪40 g zabpehely
▪1,5 dl víz
▪5 g csokis-fahéjas fehérje [elhagyható, kicserélhetjük cukrozatlan kakaóra is]
▪sótlan mogyoró durvára vágva
▪1-2 tk juharszirup
▪1 banán
▪1 körte
▪puffasztott amaránt
▪étcsoki

 

A zabpelyhet picit megpirítjuk – de figyeljünk oda rá, mert hamar megég – majd felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a fehérjét, vagy a kakaót, a juharszirupot, majd a durvára vágott mogyit, és a banán felét is, amelyet előzetesen egy villával összetörtünk.
Amíg rotyog alacsony lángon, néha kevergessük meg, és közben szeljük fel a banán másik felét, valamint a körtét is tetszés szerint. Ha elérte a számunkra legmegfelelőbb állagot, öntsük ki egy tálkába, és a tetejére halmozzuk a gyümölcsöket, szórjuk meg puffasztott amaránttal, valamin durvára vágott étcsokival, majd még melegen – vagy ha úgy jobban tetszik, lakmározzuk be! :]

 


Ha tetszett a recept, less meg facebookon is! :]

Kaktuszfügés zabos pohárkrém

Igen. Kaktuszfüge. Vicces gyümölcs, de nem árt vigyázni vele, ugyanis a nevéből adódóan ez bizony egy kaktusz gyümölcse, és vannak mini tüskéi is! Ha felvágjuk, akkor juthatunk a kicsit savanykás ízű gyümölcshúshoz.

A mai zabreggeli alapanyagai a következők [1 pohárhoz]
▪70 g nagyszemű zabpehely
▪1 dl tej
▪90 g görög joghurt
▪1 tk cukrozatlan kakaópor
▪1 mk méz
▪fél kaktuszfüge
▪a tetejére chia mag, banán, durvára vágott étcsoki és sótlan mogyoró

A pohárba öntjük a zabpelyhet és a tejet, a joghurtot elkeverjük a kakaóval és a mézzel, majd kicsit félretesszük, ugyanis most jön a munkás rész: a félbevágott kaktuszfüge belsejét egy kanállal kikaparjuk, és egy kisebb lyukú szűrőn átpasszírozzuk, hogy gyümölcspépet kapjunk. Ezt a pépet ráhalmozzuk a tejes zabpehelyre, szórunk rá egy kis sótlan mogyorót, majd rákanalazzuk a joghurtot is.
A tetejét tetszés szerint díszítjük, majd hűtőbe téve pihentetjük pár órát – de legjobb, ha egy egész éjszakát.

Jó étvágyat! :]

 

[lesd meg facebookon is]

Diós banános egyéjszakás zabkása

 

Ismét egy egyéjszakás. [overnight] Nehéz megunni, mert rengetegféleképpen variálható, este belerétegezzük a kis pohárkánkba, reggel pedig már csak annyi a dolgunk, hogy megegyük.

A rétegekhez kelleni fog:
▪70 g nagyszemű zabpehely
▪1 dl tej
▪100 g görög joghurt
▪1 tk cukrozatlan kakaópor
▪1 tk méz [elhagyható]
▪1 mk őrölt kávé
▪fél banán
▪dió
▪1 mk chia mag

 

A pohár aljába öntjük a zabpelyhet és a tejet, majd a kakaóval és kávéval elkevert joghurtot. A banánt kis kockákra vágva a krém tetejére helyezzük, megszórjuk chia maggal és durvára vágott dióval. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, reggel pedig fogyasztjuk. :]

[lesd meg facebookon is]

Színes zabreggeli

Ha már az elmúlt napokban borongósra fordult az idő, gondoltam megszínezem egy kicsit, és elkészítettem ezt a zöld krémmel felturbózott zabreggelit. :]

Ami legyen nálad:

▪70 g zabpehely
▪1 dl mandulatej
▪2 tk kókuszreszelék
▪1 marék durvára vágott sótlan mogyoró
▪100 g görög joghurt, amit most 1 mk. zöld mandulaaromával és 1 pici mézzel kevertem össze
▪a tetejére apróra vágott fehércsoki és áfonya került

 

A rétegeket a képen látható módon tedd a pohárkába, egy éjszakát pihentesd hűtőben, reggel pedig fogyaszd el. :]

Ha tetszett, nézd meg a facebook oldalamat is!  

Fügés-áfonyás zabreggeli

Hogy jól induljon a hét. :]

Füge és áfonya együtt.. megspékelve zabbal, chia maggal és görög joghurttal. Bazi egyszerű. És bazi finom.

▪70 g zabpehely
▪1 dl mandulatej
▪1 ek. chia mag
▪100 g görög joghurt + 1 tk. cukrozatlan kakaópor + 1 mk. fahéj + 1 tk méz
▪a tetejére áfonya és füge

Éjszakára tedd hűtőbe, másnap már csak annyi a dolgod, hogy falatozz belőle. :]

 

Ha tetszett, nézd meg a facebook oldalamat is!  

Egyéjszakás zabkása

Most, miután felsöpörtem a konyha járólapjáról az ezer irányba sikoltva menekülő zabpehelyszemeket, leírom, hogyan is készült ez a pikk-pakk zabkásás reggeli. :]

Igazából nincs szükség semmiféle főzőtudományra, egyszerűen egy arra alkalmasnak ítélt – nálam ez egy pohár volt  – üvegcsébe rétegezzük a hozzávalókat: alulra zabpelyhet, amit felöntöttem egy deci mandulatejjel, aztán görög joghurtot [amit összekevertem cukrozatlan kakaóval és mézzel], egy felkockázott barackot, chia magot, majd megint a görög joghurtos krémet, a tetejére pedig szintén barackot tettem.
Az egészet egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy reggelre jól átpuhuljanak a zabszemek.

Jó étvágyat! :]

 

Ha tetszett, nézd meg a facebook oldalamat is!  

Szedres nektarinos zabkása

 

A zabkását nem igaz, hogy meg lehet unni. Csak tudni kell jól variálni az összetevőket, így nap mint nap más ízkombinációkat fedezhetünk fel. Mint például most ezt a nagyon gyümölcsös kását. :]

  • 40 g zabpehely [én nagy szeműt használtam]
  • 1,5 dl víz
  • 1-2 tk. kókuszreszelék
  • 10 g csokis fehérje [elhagyható, az íz kedvéért helyettesítheted 1 csapott tk. cukrozatlan kakaóporral, vagy 1-2 kocka étcsokival]
  • egy marék sótlan mogyoró
  • [ha édesebben szereted, nyomathatsz bele mézet, agavé szirupot, vagy más édesítőszert]
  • a tetejére szeder, nektarin, banán

 

A zabpelyhet aranybarnára pirítjuk [de csak óvatosan, mert hamar megég!], majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket, valamint a fehérjét / étcsokit, és a sótlan mogyorót. Pár percig időnként megkeverve lassú tűzön a kívánt állagúra főzzük, majd egy tálkába kiöntve gyümölcsökkel díszítjük a tetejét.

Jó étvágyat! :]

lesd meg facebookon is ]

Málnás barackos zabkása


Igen. Megint hétfő. Megint egy újabb hét. Ha már így alakult, turbózzuk fel a napot ezzel a vidám zabkásával!
Kókuszchips, málna, barack, pufi amaránt… és még finom is. Hát kell ennél több? 🙂

Amire szükséged lesz:

  • 40 g zabpehely [én nagy szeműt használtam]
  • 1,5 dl víz
  • 1-2 tk. kókuszreszelék
  • 10 g csokis fehérje [elhagyható, az íz kedvéért helyettesítheted 1 csapott tk. cukrozatlan kakaóporral, vagy 1-2 kocka étcsokival]
  • 2-3 tk hántolt sótlan napraforgómag
  • [ha édesebben szereted, nyomathatsz bele mézet, agavé szirupot, vagy más édesítőszert]
  • a tetejére málna, barack, kókuszchips, puffasztott amaránt

 

A zabpelyhet aranybarnára pirítjuk [de csak óvatosan, mert hamar megég!], majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket, valamint a fehérjét / étcsokit, és a napraforgómagot. Rendszeres kevergetés mellett alacsony lángon ízlés szerinti sűrűségűre főzzük [nálam 1-2 perc], majd kiöntjük egy tálkába.
Ízlés szerint díszítjük a gyümölcsökkel, kókuszchipssel és az amaránttal.
[Természetesen más gyümivel is működik. 🙂 ]

Egyszerű. Gyors. Finom.

[ lesd meg facebookon is ]

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!