Bögrés répakuglóf

Vasárnapi ráérős reggelekre nem is kell kényeztetőbb fogás ennél a brutál puha, csokis, diós überrépakuglófnál!

Szerencsére a finomsága egyenes arányban van az egyszerűségével is, a méricskéléshez mindössze egy bögrére lesz szükség 😉

[a bögre nálam 2,5 dl-t jelentett]

– 1 és 1/4-ed bögre liszt

– 1 bögre cukor

– 1/2 bögre étolaj vagy kókuszolaj

– 3 bögre répa [lereszelve, nyersen]

– 1 bögre kókuszreszelék

– 1/2 bögre durvára vágott dió [helyettesíthető mandulával, mogyoróval vagy más csonthéjassal]

– 2 tk sütőpor

– 1 tk szódabikarbóna

– 3 egész tojás

– 1/2 citrom reszelt héja

– 1 csomag vaníliás cukor

[- bűnözőknek ajánlom, hogy tegyenek bele étcsokit vaaagy sportcsokit kockákra vágva!]

Először is a tojásokat felverjük a cukrokkal, majd mehet bele a citrom reszelt héja, és az olaj is.

Nagyobb adagokban hozzákeverjük a sütőporos szódabikarbónás lisztet, majd a répát, a kókuszreszeléket, és végül a diót [+csokit] is.

Egy kivajazott-kilisztezett kuglófsütő formába öntjük a masszát, majd 160 fokon 40-50 percig sütjük – a vége felé ellenőrizzük, hogy mikor jó – amikor már aranybarnára és kicsit keményebbre sült a teteje [ami ugye amúgy az alja]. Cseles.

Jó étvágyat! :]

lesd meg facebookon is ]

Címkék:
Tovább a blogra »