Ennek az isteni palacsintának a receptjével a nosalty oldalon találkoztam először. Könnyűnek tűnt. És finomnak. Így is lett. Nézzük az elkészítését.
Hozzávalók a tésztához:
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral és a tejjel, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a juharszirupot, a lisztet és a sütőport, majd kb. két órát hagyjuk, hogy a hűtőben lazuljon.
Ha letelt a pihenésre szánt idő, kemény habbá verjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a tésztához, és egy felforrósított palacsintasütőbe négy kis kör alakban csurgatjuk a tésztát. Mindkét felét aranybarnára sütjük, ha kész, letakarva félretesszük, amíg az öntet elkészül.
Az öntethez én fekete szedret, ribizlit és málnát (ami a málnaszüret után a fagyasztóban csücsült) használtam. Kevés vajon elkezdtem párolni, és ha nem tűnnek elég édesnek a gyümik, akkor mehet hozzá még egy kis cukor/méz/szirup is. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a gyümölcsök átpuhulnak (ha gyorsítanánk a folyamaton, villával szét lehet nyomkodni őket).
Ha elkészült, csurgassunk egy kis szószt a palikra. :] Jó étvágyat!