Csokis-mogyorós zabpelyhes keksz

Ezt a zabpelyhes kekszet nem lehet abbahagyni. Ropogós, csokis, mogyorós, mézes, mazsolás finomság. :]

Amire szükség lesz hozzá:

▪6 tojás

▪20 dkg cukor vagy más édesítő

▪25 dkg olvasztott vaj vagy kókuszolaj

▪50 dkg zabpehely [én nagyszeműt használtam]

▪9 ek. zabpehelyliszt

▪4 ek. méz

▪10 dkg sótlan mogyoró

▪egy marék mazsola

▪fél tábla étcsokoládé durvára vágva [+ én szoktam belecsempészni egy kis sportcsokit is, a rumos íz feldobja a kekszet]

▪1 tk. vaníliaaroma

▪1 tk. rumaroma

A tojásokat a cukorral vagy az édesítővel robotgép segítségével összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat vagy kókuszolajat, ezt követően pedig adagonként a zabpehelylisztet is.

Innentől kezdve praktikusabb fakanállal dolgozni: beleöntjük mézet, a zabpelyhet, a sótlan mogyorót, a mazsolát, a csokit, valamint a vanília- és rumaromát is, és alaposan összekeverjük.

Ha kész, hagyjuk, hogy 1 éjszakát pihenjen a hűtőben a nagy sütés előtt. :]

Másnap vizes kézzel dió nagyságú golyókat formálunk, majd jól lelapítva egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.

180 fokon kb 15-25 percig sütjük – ez nagyban függ a sütőtől, figyeljük, hogy mikor kezd színt kapni.

Ebből a mennyiségből egy kispályás focicsapat is jól lakik, kb. 60 db keksz lesz belőle. :]

Címkék:
Tovább a blogra »