Túrópalacsinta karamellizált körtével

Túrós is. Zablisztes is. Körtés is. Mi rossz lehet benne? :]

Amire szükség lesz – kb. 16 darabhoz:

▪2 tojás

▪1 dl tej

▪12,5 dkg túró [félzsírost használtam]

▪12,5 dkg zabliszt

▪1 kevés sütőpor

▪fél-1 citrom reszelt héja [ízlés szerint, de akár el is hagyható]

▪1 csomag vaníliás cukor

▪1 csipet só

A karamellizált körtéhez:

▪2 vilmoskörte

▪2-3 tk. cukor

 

A tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a tejjel, valamint az előzetesen villával kicsit áttört túróval, majd hozzáadjuk a zablisztet, a sütőport, és a citromhéjat.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként, óóóóvatosan hozzákeverjük a masszához.

Egy palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, és evőkanállal adagoljuk a kis palacsintákat. [Nálam egy palacsinta két evőkanálnyi adagból sült ki.]

Nem kell sokáig várni, amint kapott egy kis aranybarna színt, már fordíthatjuk is a másik oldalára.

A karamellizált körtéhez a körtéket apróbb kockákra vágjuk, és a cukorral együtt egy magasabb falú edénybe tesszük. Magas lángon/hőfokon időnként átkeverve addig pároljuk/pirítjuk, amíg a cukor elkezd karamellizálódni, a körtéink pedig szépen lebarnulnak/pirulnak. :]

 

Ha tetszett, kövess facebookon is!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »