Túrós is. Zablisztes is. Körtés is. Mi rossz lehet benne? :]
Amire szükség lesz – kb. 16 darabhoz:
▪2 tojás
▪1 dl tej
▪12,5 dkg túró [félzsírost használtam]
▪12,5 dkg zabliszt
▪1 kevés sütőpor
▪fél-1 citrom reszelt héja [ízlés szerint, de akár el is hagyható]
▪1 csomag vaníliás cukor
▪1 csipet só
A karamellizált körtéhez:
▪2 vilmoskörte
▪2-3 tk. cukor
A tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a tejjel, valamint az előzetesen villával kicsit áttört túróval, majd hozzáadjuk a zablisztet, a sütőport, és a citromhéjat.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként, óóóóvatosan hozzákeverjük a masszához.
Egy palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, és evőkanállal adagoljuk a kis palacsintákat. [Nálam egy palacsinta két evőkanálnyi adagból sült ki.]
Nem kell sokáig várni, amint kapott egy kis aranybarna színt, már fordíthatjuk is a másik oldalára.
A karamellizált körtéhez a körtéket apróbb kockákra vágjuk, és a cukorral együtt egy magasabb falú edénybe tesszük. Magas lángon/hőfokon időnként átkeverve addig pároljuk/pirítjuk, amíg a cukor elkezd karamellizálódni, a körtéink pedig szépen lebarnulnak/pirulnak. :]
Ha tetszett, kövess facebookon is!