Ropogós őszi keksz

Csodásan illatosra sikerültek ezek a fahéjas ropogós kekszek. :]

Nagyon gyorsan összedobható, nem kell órákat a konyhában állni hozzá, mindennel együtt kb. fél óra!

A hozzávalók:

▪25 dkg liszt

▪8 dkg cukor

▪1 tk sütőpor

▪12 dkg vaj

▪2 ek méz

▪1 egész tojás

▪csipet só

▪1 csapott ek őrölt fahéj

▪[ha van otthon, mehet bele egy kis őrölt csillagánizs is]

▪egy fél vaniliarúd kikapart magja [vagy 1 tk vanilia aroma]

A szobahőmérsékletű, puha vajat felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet. Ezt követően már kézzel kell dolgoznunk, mehet bele a liszt, a sütőpor, a só, és az “ízesítések”.

Dió nagyságú golyókat formázunk, és egy tepsibe rakosgatjuk őket. Nem kell túl messze egymástól, mert nem fognak annyira elterülni. Egy villával lelapogatjuk a golyókat, majd 180 fokon kb. 10-13 percet sütjük – vigyázzunk nehogy megégjen az alja – amikor kész, már érezni lehet a finom illatokat! :]

Teljes kihűlést követően egy jól záródó dobozban akár egy hétig is eláll – bár addigra bőven el fog fogyni!

 

Ha tetszett, nézd meg a facebook oldalamat is!  

Címkék:
Tovább a blogra »